PIECZONA BIAŁA KIEŁBASA Z CEBULĄ I PIECZARKAMI
Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Kiełbasę wysmarować mieszanką musztardy i 1 łyżki oliwy. Włożyć do naczynia żaroodpornego. Cebulę obrać, przekroić na połówki i pokroić na
Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Kiełbasę wysmarować mieszanką musztardy i 1 łyżki oliwy. Włożyć do naczynia żaroodpornego. Cebulę obrać, przekroić na połówki i pokroić na
Kurczaka oczyścić z błonek i kostek, pokroić na mniejsze filety w następujący sposób: odkroić polędwiczkę, następnie filet przekroić pionowo na dwie połówki. Grubszą połówkę przekroić
Pieczarki umyć i osuszyć, pokroić na cienkie plasterki. Cebulę pokroić w kosteczkę, czosnek zetrzeć na drobnej tarce. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę, dodać
PRZYGOTOWANIE W większym garnku na maśle i oliwie zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać opłukanego i pokrojonego na półplasterki pora i chwilę razem podsmażać. Dodać
ul. Piaskowa 7
62-067 Rakoniewice
NIP: 9950105008
biuro@victusmarciniak.pl